« Muoti on pahasta, tyyli ei | Pääsivu | Onko elämä paskaa? »

Kommentit

Panu

Hmm, sinne olis ilmeisesti pitänyt tulla!

Itsellänikään ei ole lapsia, mutta pääsin kokeilemaan, miltä kolmen lapsen logistiikan pyörittäminen tuntuu. Me vahdittiin vaimoni kanssa heitä viikon verran. Ei se tottumattomalle helppoa ollut, mutta silti olin suht tyytyväinen, että kaksi aikuista ja kolme lasta tulee toimeen yhdellä autolla (varsinaisesti perheessä on kaksi), ja loput hoidetaan kävellen & julkisilla.

Laitoimme 3- ja 6-luokkalaiset menemään bussilla kouluun autolla heittämisen sijasta. Siinä tuli useasti mieleen, että näinköhän uusi sukupolvi tottuu kulkemaan julkisilla, vai oppiiko jo pienestä pitäen että ilmastoitu tai valmiiksi lämmitetty auto on niin paljon mukavampi...

nieminensundell

Olivatko kouluunmenijät tottuneet pääsemään sinne autolla?

Ai, tästä saisi mehevän sukupolvikeskustelun :-) Itse kävelin alaluokkalaisena kouluun, vaikka samaan suuntaan mennyt isäni olisi voinut viedä minut. Näin muun muassa siksi, että saisin liikuntaa ja että tutustuisin kavereihin. Koulumatkathan ne niitä sosiaalisia hetkiä ovat.

Kaikkein suurin syy 1970-luvulla saattoi kuitenkin olla, ettei lapsia nyt vain kuulunut viedä kouluun, koska ainahan sinne oli kävelty :-) Turhaa hemmottelua...

Tuuli Kaskinen

Ah Riitta, kiitos erinomaisesti Megapolis-päivää summanneista teksteistä! Ja ennen kaikkea, kiitos, kiitos, että olit mukana!

Tuuli Kaskinen

Ah Riitta, kiitos erinomaisesti Megapolis-päivää summanneista teksteistä! Ja ennen kaikkea, kiitos, kiitos, että olit mukana!

Panu

Eiköhän autolla vienti ole moninkertaistunut. Eihän lapsia voi päästää kävelemään kouluun, koska se on vaarallista, sillä teillä liikkuu niin paljon autoja (viemässä lapsia kouluun).

nieminensundell

Kiitos Tuuli!

Tässä vielä lisää kaupunkien koosta ja liikenneasioista, eli O Soininvaara kirjoittaa pikkukaupunkien puolesta: http://www.vihrealanka.fi/node/763

Katja

Vaikka olen juuri "niitä äitejä" joka kuskaa lapset kouluun ja takaisin joka päivä ilmastoidussa autossa, niin muutoin tuo ekologinen (ja ekonominen) elämäntapa ei ole lasten kanssa hankalaa. Meillä matkaa kouluun 15 minuutin ajomatka, ja bussit ei kulje, joten muita vaihtoehtoja ei oikein tuon koulukuskauksen kanssa ole.

Olemme pienestä pitäen opettaneet lapset esimerkiksi kierrättämään, ja miten ekoloogisuutta ajatellaan jo siinä vaiheessa kun ostetaan tuote. Oli se sitten maitoa tai vaatetta. Meidän 5-henkinen perhe tuottaa esimerkiksi jätettä vain yhden ison mustan jätesäkin verran kuukaudessa. Kaikki muu kierrätetään. Kyllä meillä varmaan "köyhäilläänkin" paljon, tai siis ostetaan järkevästi - ostetaan vähemmän ja parempaa laatua.

Ja mitä tulee noihin kypäröihin.... ekologisempaa on vuokrata urheiluvälineet kuin ostaa. Etenkin lapset kyllästyvät helposti, ja uusi harrastus voi loppua lyhyeen, silloin välinevuokraus tulee edullisemmaksi ja ekologisemmaksi. Esimerkiksi meillä päin lasten kausivuokra lasketteluvälineille maksaa noin 100 euroa, ja jos vaikka kasvaa välineistä ulos kauden aikana, ne voi käydä vaihtamassa isompiin veloituksetta.

Toinen asia on, löytyykö vuokra-halukkuutta - useammat vanhemmat mielummin hankkivat niitä neliöitä lisää, kuin ihan oikeasti ajattelevat ekologisesti.

nieminensundell

Ihanaa, Katja. Nyt kun joku seuraavan kerran sanoo mulle, etten mä tiedä mitään lapsiperheen arjesta ja niin edelleen, voi sanoa, että on ainakin yksi äiti, jonka mielestä ekologiset tavat ja lapsiperhearki sopivat yhteen!

Vakavasti, olen ilahtunut erityisesti tuosta "vähemmän ja parempaa laatua" kohdasta. Tätä juuri yritän todistaa.

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.