« Viikon 7 esine | Pääsivu | Tekemällä oppii »

Kommentit

marikoo

Ja tuohon päälle sitten ne erikoislääkärit, kuten hammashoito... No, jotenkinhan Sveitsin on kompensoitava alhaista verotustaan.
Varaudu myös siihen, että ihan mistä tahansa asioinnista kantonin viranomaisten tms. kanssa rapsahtaa lasku.

Tosin on lääkäripalvelut Sveitsissä kuulemma myös laadukkaita eli hoitoa saa nopeasti ja helposti. Itse en oman puolivuotisen asumisen aikana tosin joutunut turvautumaan lääkäreihin kuin yhden pikaisen kyselyreissun verran, josta ei veloitettu mitään. Meidän paikkakunnallemme olisi ollut antroposofien ajatusmaailmaa noudattava klinikka: siellä hoidetuksi tuleminen olisi kiehtonut, mutta jäi kokematta :)

nieminensundell

Hollannin systeemi alkaa näyttää hyvältä: osaava omalääkäri, matkaa 500 m, vain satanen kuussa. Mielenkiinnolla odotan kallista Sveitsiä. Näinköhän kannattaa aloittaa edes toiminimeä?

Matti A.

Kilpailunhan pitäisi tuoda hintoja alas ja samalla parantaa palvelun laatua. :-)

Yhdysvalloissa asuessani laskin kerran, että sairausvakuutusmaksut huomioiden veroprosenttini oli Suomen tasolla. Tämä siitä huolimatta, että yliopistoihmisenä minulla oli työnantajan puolelta hyvät vakuutukset: työntekijän osuus maksuista, joka otettiin ihan samalla lailla palkasta joka kuukausi kuin verotkin, oli kuitenkin iso.

nieminensundell

Ai niin, unohdin kertoa sen, ettei 250 frangin kuukausimaksu vielä takaa ilmaista hoitoa tai lääkkeitä. Sairauskulujen pitää ylittää 2500 Sveitsin frangia vuodessa ennen kuin vakuutus korvaa ne. Sitä ennen maksetaan itse. Kilpailu ei nyt oikein toimi...

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.